tiistai 8. helmikuuta 2011

Airbnb

Viime kesänä matkustimme kaveripariskunnan kanssa Nykkiin. Koska hotellien hinnat ovat siinä kaupungissa ehkä maailman kalleimmat tasoonsa nähden, me päätettiin vuokrata asunto. Päästäisiin elämään niinku oikeet newyorkerit, tehtäis ite aamiaista etc. 


No, arvatenkin kaikki ei mennyt ihan niinku strömsössä. Vissiin yhtenä aamuna jaksettiin tehdä aamiaista. Jos käyt whole foodsilla vähän ostelemassa herkkuja on loppusumma nopeasti siinä 100dollarin hujakoilla! kun taas latte, bagel ja hedelmäsalaatti kustantaa kulmadelissä 6dollaria. nopeempaa ja helpompaa. Jääkaappi viilensi vesipullot ja vitamin waterit aamua varten, ja pakkaseen pysty ostamaan ben&jerrys- jätskiä. Kaupungissa oli reilusti yli +30c lomamme ajan, muuten ihan kiva mutta oltiin unohdettu tsekata onko asunnossa a/c. eipä ollut. ei paljon naurattanut ekana yönä. loppulomaksi haettiin isoin tuuletin mikä Duane Readestä löyty. 


Me vuokrattiin meidän kämppä airbnb.com-sivustolta. Mun mielestä siellä on selkeet hakuohjeet (esim.kaupunginosittain), kartta, valokuvia ja street view. "Near by"- tekee helpoksi hintojen vertailun. Selkeet "vapaana/varattu" kalenterit.
Porukka saa antaa ruusuja ja risuja vaan jos ne on vuokrannu joskus ko. kämppää airbnb.n kautta. Eli vuokranantaja ei voi pyytää kavereitaan kehumaan omaa luukkuaan. 
Asunnon vuokra maksetaan joko paypalilla tai luottokortilla sivustolle, joka välittää sen vuokranantajalle vasta sinä päivänä kun vuokraus alkaa. Toki airbnb vetää välistä maksun, mutta se oli muistaakseni n.10dollaria!


suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti