keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Mina favorit restauranger i Sthlm

Tukholma on mulle kaikin puolin rakas kaupunki. Siellä asuu rakkaita ihmisiä ja mukavia muistoja. Kaverit oli lähdössä lukion jälkeen viettämään välivuotta Lontooseen ja Australiaan, mutta mä olin aina vaan lähdössä Tukholmaan. Sitä ei kovin moni sulattanut. Eihän Tukholmassa ole edes parempi ilmasto kuin meillä, ja sitä paitsi ne puhuu siellä ruotsia!? 
Nykyään Tukholmassa tulee vietettyä mahdollisuuksien mukaan pari-kolme pitkää viikonloppua vuodessa. Norwegian on tehnyt matkustamisesta edullista, helppoa ja nopeaa.

mun suosikkiravintolat, muutamalla sanalla, Tukholmassa ovat:

-Grill Ruby- Österlånggatan 14,Gamla Stan. texas style grill.ihan paras cheeseburger. hiiligrilli. ihanat jälkkärit. myös brunssia viikonloppuisin.

-East- Stureplan 13,Östermalm. aasialainen menu. fresh. kauniita annoksia. inspiroiva. seinillä hienot Lovisa Burfittin kuvitukset.



-Zink- Biblioteksgatan Östermalm. Ranskalaisbistro. tunnelmallinen. creme brulee.

-Cafe Tranan- Karlbergsvägen 14,Odenplan. alakerta muistuttaa helsinkiläistä Toria. hyvät lihapullat. seinillä vaihtuva paikallisten taiteilijoiden näyttely.

-Berns- Berzelii Park. LUXUS brunssi. sushi. jälkkäribuffa. champange for everyone! hintansa väärti. hieno sali.
kuva www.berns.se


-Cafe String Södermalm. porkkanakakku. viikonloppuisin hyvä perus-aamiaisbuffa. 7€ all you can eat. kaikki huonekalutkin on myytävänä.

-Urban Deli- Södermalm. New York Tukholmassa. ruokakauppa. delitiski. lounasta. terveellistä. luomua, tietysti. 

-Saturnus- Eriksbergsgatan 6,Östermalm. lounaskahvila. maailman suurimmat kanelipullat. spicy tuna sandwich. 

-Albert&Jacks- mm.Engelbrektsgatan 3, Östermalm. leipomo. lounas. deli.

-Vurma- mm.Gästrikegatan 2, Vasastan. lämpimiä ja kylmiä täytettyjä leipiä. aika kitsch sisustus.

-Hurry Curry- Hötorget. Indiskan yhteydessä oleva intialainen ravintola. sisustus indiskasta(ylläri!). ruoka hyvää. edullinen.

-Jerusalem kebab- Götgatan 59, Södermalm. kebab & falafel. Setäni suosittelema. isot annokset. parhaimmillaan baarista kotiutuessa.

Tässä osa suosikeistani. onhan noita. nyt tuli nälkä. 
Trevlig resa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti